Raadsinformatiebijeenkomst stand van zaken GGZ

Op donderdag 17 maart 2016 vanaf 20.00 uur vindt een raadsbijeenkomst plaats over de GGZ in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Deze raadsinformatiebijeenkomst is een initiatief van de fracties van GroenLinks, SP en VVD. De raadsleden willen zich laten informeren door de relevante partijen over de huidige stand van zaken rond de GGZ.

 

 

 

Het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd op dat gebied en wij willen uit het veld horen wat (landelijke en gemeentelijke) wetgeving voor impact heeft op de cliënten, familie en organisaties betrokken bij de GGZ.  We zoeken geen wervende management verhalen maar juist die voorbeelden waar men in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft.

Dat willen wij doen middels een zogenaamde informatie-carrousel. Na een korte introductie nemen vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties en belangengroepen plaats aan hun eigen tafel en gaan de raadsleden en andere geïnteresseerden als een soort carrousel de organisaties langs om informatie op te halen. Na zo'n twee uur volgt er dan een inventarisatie van de informatie die als basis dient voor vervolgstappen. Na afloop is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid tot een informeel samenzijn.

De volgende partijen uitgenodigd: GGZ Rivierduinen, Kinderen en Jeugd Rivierduinen, cliëntenraad, familieraad, Ypsilon, sociale wijkteams, huisartsen en TOM in de buurt

Locatie

Stadhuis
Stadhuisplein 1
2405SH Alphen aan den Rijn
Nederland