GroenLinks in actie voor Openbaar Vervoer.

Op Valentijnsdag, maandag 14 februari, zal GroenLinks Valentijnskaarten uitdelen aan mensen die reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast krijgt bus- en treinpersoneel van de plaatselijke GroenLinks afdeling een verrassing bij de koffie aangeboden. Met de actie wil GroenLinks de aandacht vragen voor de positie van het openbaar vervoer en haar medewerkers. De actie vindt plaats op de NS en bus- stations in Alphen aan den Rijn tussen 7 en 9 uur s’ochtends.

Als het aan dit kabinet ligt wordt er flink bezuinigd op het openbaar vervoer. Een greep uit de maatregelen: Er wordt flink gesneden in het budget dat decentrale overheden ontvangen voor het stads- streekvervoer. Dat zal leiden tot verschraling van de dienstregeling en/ of duurdere kaartjes. Ook bezuinigt het kabinet honderden miljoenen op het spoor om het geld te stoppen in wegen. Er komt geen kilometerheffing.GroenLinks wil juist investeren in extra spoorcapaciteit, goede busverbindingen en modern en comfortabel openbaar vervoer zoals lightrail en trams. Een dichtbevolkt land vraagt om goed openbaar vervoer. Hoe meer mensen op dezelfde route, hoe efficiënter het openbaar vervoer kan zijn. Extra asfalt leidt uiteindelijk vooral tot extra verkeer en levert op termijn alleen maar extra files op. Files laten zich alleen met een kilometerheffing bestrijden. GroenLinks wil het openbaar vervoer verbeteren en zo alternatieven voor het autoverkeer stimuleren. Reizigers in het openbaar vervoer dragen bij aan bereikbaarheid en een beter milieu. Niet alleen in Alphen aan den Rijn wordt deze actie uitgevoerd. In tenminste 60 andere gemeenten worden reizigers en personeel door GroenLinks in het zonnetje gezet.

Zo zal de GroenLinks fractievoorzitter in de 2e Kamer Jolande Sap aan deze actie extra kleur geven op het station te Leiden.Voor meer informatie

Bart Dekkers, tel. 0172-851005 of emailadres: bjddat@casema.nl

WWW.groenlinks.nl/OV Een hoge resolutie afbeelding van de Valentijnskaart is ook op dezesite te vinden.