Actie dubbelspoor Utrecht-Leiden

Indrukken van een geslaagde actie

Via onderstaande link kan je tot de gemeenteraadsverkiezingen je handtekening zetten.
http://petities.nl/petitie/dubbelspoor-tussen-utrecht-en-leiden-in-2015
GroenLinks kan terugkijken op een geslaagde actiedag afgelopen zaterdag.

De Leidse lijsttrekker Pieter Kos nam op het station Utrecht het voortouw voor de actie. Verschillende afdelingen van GroenLinks van gemeenten die langs de spoorlijn Leiden - Utrecht liggen hebben handtekeningen verzameld voor het verdubbelen van de spoorlijn op dat traject. Verdubbeling is noodzakelijk om een kwartiersdienst mogelijk te maken, vertragingen en treinuitval te voorkomen.

De stations waren opgeluisterd met GroenLinks vlaggen en posters en twee Statenleden uit Utrecht en Zuid-Holland voerden mee actie. In treinen, op en buiten stations zijn in een paar uur honderden kaarten ondertekend. Dat moeten er minstens 10.000 worden.

De petitie met handtekeningen wordt aan de vaste 2e Kamercommissie overhandigd die zich o.a. met de NS en Prorail bezighoudt. Tijdens de actie blijkt dat er veel sympathie bestaat voor deze actie. De hoop en verwachting bestaat dat de actie haar doel bereikt.

De eerste stop was Woerden. Daar stapten Broos de Groot, fractievoorzitter van GroenLinks, met enkele andere GroenLinksers uit Bodegraven in. In Bodegraven werden de treinreizigers, de pers en de Groenlinksers getrakteerd op erwtensoep onder het motto: „dit spoortraject is een snertlijntje”.

Opvallend veel NS medewerkers hebben ook hun handtekening onder de petitie gezet.

In Alphen a/d Rijn heeft Kees Vendrik, 2e Kamerlid voor GroenLinks, op een vergrote kaart de handtekening ontvangen van Bart Dekkers, de huidige fractievoorzitter van GL Alphen aan den Rijn.

Al jaren pleit hij in de Alphense Raad en als lid van Provinciale Staten voor de verbetering van het openbaar vervoer in deze regio. Tijdens het wachten op de pers in Hotel Toor hebben Kees Vendrik en de pakweg 20 actievoerders in Alphen veel ervaringen uitgewisseld. Met name over de ergernissen die werkenden en studenten vaak ondervinden als zij op dit traject reizen. Er werd veel gelachen, vooral bij het poseren voor de camera’s. Want hier was een enthousiaste groep mensen uit verschillende gemeenten maar met één doel bezig: het verbeteren van de spoorlijn tussen Utrecht en Leiden!

GroenLinks roept iedereen op, die het belang inziet van de spoorverdubbeling, om deze actie tot een succes te maken en de petitie te ondertekenen. U kunt zelf meehelpen door een kaart of handtekeningen-lijst op te vragen op groenlinksalphenaandenrijn@gmail.com óf bjddat@casema.nl

Op internet http://petities.nl/petitie/dubbelspoor-tussen-utrecht-en-leiden-in-2015 kunt u ook de petitie ondertekenen.

Bart Dekkers,

Fractievoorzitter GroenLinks

Alphen aan den Rijn en lijstduwer voor