GroenLinks in de gemeenteraad 24 september

Kort overzicht van de raad van 24 september 2015.

GroenLinks diende een motie in vóór het organiseren van vuurwerkshows door de gemeente met de jaarwisseling, in combinatie met vuurwerkvrije zones. Helaas haalde deze motie het niet. Het afsteken van vuurwerk zorgt ieder jaar voor slachtoffers, overlast van bewoners en een schadepost van tienduizenden euro's voor de gemeente. De tijd om hier verandering in aan te brengen is blijkbaar nog niet rijp. 

Tegen de verwachting in is er geen commissie geweest voorafgaande aan het besluit over het Duurzaamheidsplan, dat nu in de raad is vastgesteld. Het voorstel van GroenLinks om alsnog een commissie over dit belangrijke plan te organiseren kreeg eerst geen, maar even later wel protest, omdat 'het te veel tijd zou kosten', aldus de coalitie. GroenLinks houdt de verdere ontwikkelingen van het plan nauwgezet in de gaten, en is er met name gespitst op dat er voldoende geld wordt vrijgemaakt voor groene leningen. 

Onze fractie stemde in met de opvang van vluchtelingen in het leegstaande verzorgingstehuis Rijnzate. De vluchtelingenproblematiek zal centraal staan als thema op de ALV van 11 november