GroenLinks, SP en VVD organiseren informatieavond GGZ

Op initiatief van GroenLinks, de SP en de VVD is er op 17 maart 2016 een raadsinformatieavond georganiseerd in het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst lieten de raadsleden uit de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zich door de relevante partijen informeren over de huidige stand van zaken rond de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd en de raadsleden willen uit het veld horen wat (landelijke en gemeentelijke) wetgeving voor impact heeft op de cliënten, familie en organisaties betrokken bij de GGZ. Daarbij gaat de raad op zoek naar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Wat speelt er nu echt?

De Cliëntenraad en Familieraad GGZ, Tom in de buurt, GGZ Rivierduinen, Kinderen en Jeugd Rivierduinen, Ypsilon en vertegenwoordigers van de huisartsen en de sociale wijkteams van de gemeente waren uitgenodigd voor de informatieavond. Op deze manier kregen de raadsleden meer inzicht in de complexe problematiek.

Eén van de pijnpunten is meteen opgepakt: de afwezigheid van iemand in de cliëntenadviesraad met specifieke ervaring in de GGZ. Nadat GroenLinks dit punt aankaartte bij wethouder Han de Jager is afgesproken dat er zal worden gezocht naar versterking op dat gebied.