AOW-gerechtigden alsnog in aanmerking voor huurtoeslag

Het zal menigeen zijn ontgaan, maar AOW-gerechtigden met een vermogen tussen  € 21.437 en € 24.437 kunnen alsnog in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dat wordt aangekondigd in de Novelle bij het Belastingplan 2016. Eerder kregen AOW-gerechtigden met een vermogen van meer dan € 21.437 in september een brief van de Belastingdienst waarin werd aangegeven dat de ouderentoeslag per 1 januari 2016 komt te vervallen.

Uit de "Novelle bij het Belastingplan 2016" blijkt dat de groep AOW-gerechtigden met een vermogen tussen de 21.437 en 24.437 euro alsnog in aanmerking komt voor huurtoeslag indien zij voor 1 september 2017 met terugwerkende kracht zelf de huurtoeslag aanvragen. Dat de Belastingdienst de AOW-gerechtigden niet gericht informeert over deze belangrijke wijziging, is volgens de staatssecretaris 'gezien de resterende tijd niet meer mogelijk.'  

Graag wijzen wij bij deze daarom op de gevolgen van de verhoging van het heffingsvrije vermogen voor ouderen, en roepen op om deze informatie zo veel mogelijk te delen.