GroenLinks: tijd voor plannen popmuziek in Castellum

GroenLinks Alphen aan den Rijn pleit voor een stevig cultuurbeleid. In de commissievergadering over Castellum op 1 juni hield zij daarom een vurig betoog voor het verbreden van de theater- en bioscoopfunctie met andere cultureel maatschappelijke functies. Vooral popmuziek moet volgens GroenLinks een belangrijke plek krijgen, omdat hier nog altijd veel behoefte aan is – met name onder jongeren.

Vorig jaar werd de motie van GroenLinks aangenomen om de benodigde faciliteiten, zoals extra isolatie, te realiseren, met behulp van de opbrengst van voormalig poppodium de Speaker. GroenLinks roept op om nu door te pakken en te zorgen voor een uitwerking van plannen voor popoptredens, zowel door professionals als door amateurs. Het theater moet daarvoor volgens de partij voldoende financiële armslag krijgen, maar wel zelf ruimte en samenwerking zoeken om projecten op gebied van muziek van de grond te krijgen. Ook andere culturele activiteiten moeten de ruimte krijgen.

Commissielid Wouter van der Kleef: ‘Castellum heeft zich de afgelopen jaren bewezen op gebied van theater. Het is echter belangrijk om aan te sluiten bij de samenleving en een echt huis van de stad te worden. Popmuziek en maatschappelijke activiteiten kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Functies als ontmoeting, vorming en welzijn moeten meer centraal staan en meetbaar worden gemaakt’