Wietmotie aangenomen!

Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde voor de motie van GroenLinks, PVDA, SP en RijnGouwe Lokaal om Alphen aan den Rijn aan te melden als proefgemeente voor gereguleerde cannabisteelt. 

 

Raadslid Erik van Zuylen is trots en blij dat de raad achter dit initiatief van GroenLinks staat: 'Decriminaliseren is naar ons idee de enige manier om georganiseerde misdaad, woningbranden en verkoop van vervuilde wiet/hasj aan te pakken. Mooi dat Alphen daar nu misschien een rol bij kan spelen'. 

Veel andere gemeenten hebben zich ook aangemeld voor de proef, dus of Alphen aan den Rijn wordt gekozen blijft afwachten. 

Van Zuylen: 'het belangrijkste is dat we een signaal hebben afgegeven, wat ook in Den Haag gehoord wordt. Of Alphen nu meedoet of niet, we hopen dat deze proef een succes gaat worden. Het huidige beleid zorgt voor veel ellende, als we daar met z'n allen iets aan kunnen doen dan is dat pure winst. Daarnaast blijven we natuurlijk inzetten op preventie en hopen we dat problematisch gebruik en verslaving beter opgemerkt en verholpen kan worden.’