VANDAAG: 11.11.11. Nationale Dag van de Duurzaamheid. Bezoek o.a. ons Groene Filmfestival

11.11.11. Dag van de Duurzaamheid. Kom naar Tisgroen FilmFestival met onder meer de No Impact Man met om 21.30 uur de persoonlijke bevindingen van drie lokale journalisten, Richard Lindeman (Alphen Stad FM), Myreille Huinink (Alphen Stad TV) en Fred van Rooij (Witte Weekblad) over hun No Impact Week.

Bezoek ook andere activiteiten van Festival Tis Groen. Zie www.tisgroen.nu

 

Geniet van leuke en inspirerende films en zuivere koffie in ons vintage filmhuis.

Laat je bovendien uitdagen door No Impact Week.

16.00 – 19.00 Doorlopende korte films (35 min) Onder andere met Sustainable Dance Floor XL, Kringloop kantoor HAKA (nominiatie The Great Indoors Award 2011), Duurzame stad, No Impact Week

19.30 Hoofd film I: Pay it forward (Mimi Leder 2000) De 11-jarige Trevor krijgt een opmerkelijke opdracht van z’n leraar maatschappijleer: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt ieder weer bij drie anderen moeten doen. Op het eerste gezicht lijkt het idee te mislukken, maar na een tijdje slaat het idee toch aan, wat een geweldige verandering teweeg brengt.

21.45 Hoofd film II: No impact man (Laura Gabbert / Justin Schein) (engels ondertiteld) In de film volgen we de in Manhattan wonende Colin Beaven, die samen met zijn vrouw en dochtertje besluit om een jaar lang hun levensstijl in te ruilen voor een milieubewust leven zonder elektriciteit, materieel verbruik en geautomatiseerd vervoer. De impact op het milieu die hij toch had, probeert hij zo goed en kwaad als het gaat te compenseren met goede daden.