We wonen in een prachtig polderlandschap, dat de moeite waard is om te behouden. Er worden echter plannen gemaakt om steeds maar nieuwe wegen aan te leggen, dwars door het Groene Hart. Vooruitgang, heet dat. Unieke gebieden als het Rietveld, de Gnephoekpolder en het Bentwoud zullen, als het aan onze bestuurders ligt, langzaam worden geasfalteerd. Dit zou nodig zijn voor de bereikbaarheid. 

 

Door Sara de Waal, campagneleider

Het is tijd om te realiseren dat deze denkwijze eindig is. De groeivoorspellingen, zowel van de economie als van het verkeer, zijn achterhaald. Het aanleggen van wegen zorgt slechts voor meer autoverkeer, en bovendien voor vervuiling van de lucht en vernietiging van de laatste delen van het Groene Hart. Willen we échte vooruitgang bereiken, dan zullen we slimmere oplossingen moeten bedenken waarin duurzaamheid een rol speelt. Daar passen geen nieuwe wegen bij, maar efficiënter gebruik maken van wat er al is. Klik hier rechts om te kijken wat onze ideeën zijn.

GroenLinks wil deze wanstaltige en overbodige plannen die onze polders vernietigen een halt toeroepen. Wij willen daarom de krachten bundelen van personen en organisaties die het Groene Hart een warm hart toedragen.  Tégen deze plannen en vóór duurzame oplossingen.

Op zaterdagmiddag 17 januari organiseren wij daarom een bijeenkomst in het wijkcentrum Kerk en Zanen van 14:00u tot 16:00u. Op deze bijeenkomst zullen zowel GroenLinks als verschillende actiegroepen hun visie op de plannen delen en zal er ruimte zijn voor discussie. De bedoeling is om informatie uit te wisselen, samen verder te komen en contact te houden. Wij nodigen bij deze graag alle geïnteresseerden uit om te komen. Je kunt je aanmelden via groenlinksalphenaandenrijn@gmail.com.