Nieuws

Ook jouw sportvereniging kan het milieu èn geld besparen!

Op vrijdag 15 november van 20.00u tot 22.00u organiseert GroenLinks een duurzaamheidsavond voor Alphense sportverenigingen in het clubhuis van HCA (Olympiaweg 3 in Alphen a/d Rijn)! Tijdens de avond kunnen belangstellenden geïnspireerd raken door goede voorbeelden van
duurzaamheidsmaatregelen en met elkaar uitwisselen waar ze tegenaan lopen. Inloop is vanaf 19:30 uur met koffie en thee.

Meld je hier aan!

Lees verder

Cultuurvisie mooie stap voor cultuur in Alphen!

Alphen aan den Rijn heeft een nieuwe cultuurvisie! Daarin staat het genieten van cultuur door alle Alphenaren centraal. Cultuur is goed voor de gezondheid, brengt mensen samen en versterkt de economie, maar is vooral heel leuk en inspirerend! 

Lees verder

Alphen is nu écht een regenbooggemeente <3

Met de onthulling van de regenboogsymbolen op de ontvangstbalie van het gemeentehuis en de week van het respect in november is Alphen nu echt een regenbooggemeente! Als GroenLinks zijn we heel blij dat dit initiatief van raadslid Erik van Zuylen en andere raadsleden steeds meer vorm krijgt.

Lees verder

Popmuseum beste optie voor raadhuis!

GroenLinks ziet de vestiging van het Nationale Popmuseum in het Oude Raadhuis als een enorme kans voor Alphen aan den Rijn. Dit plan trekt veel extra bezoekers naar Alphen, zet de gemeente cultureel en toeristisch verder op de kaart en geeft het pand de openbare functie die het verdient.

Lees verder

Het Spoorbos moet blijven!

Het Spoorbos vormt samen met het Zwarte Pad-gebied een waardevolle groene verbinding tussen het Zaanse Rietveld ten noorden van Boskoop en het Gouwebos aan de zuidkant. Er leven vele vogels en andere dieren. In de oude gemeente Boskoop gingen al stemmen op om er een openbaar boswandelgebied van te maken. Maar Boskoop liet de kans liggen en een projectontwikkelaar kocht het van ProRail voor een zacht prijsje.

Lees verder

Pagina's