Onlangs je kledingkast opgeruimd? Staat er een tas met items klaar maar weet je nog niet wat je ermee gaat doen? Of is je kledingkast toe aan nieuwe items? Als jouw missie ook reuse, reduce en recycle is, kom dan op 9 december naar onze gezellige kledingruil.

Meld je aan via secretaris.fractiegla@outlook.com en kijk op de agendapagina hoe de kledingruil in zijn werk gaat. 

Waarom een kledingruil?

Wist je dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën is? Elke stap van grondstof tot kledingstuk is belastend voor het milieu. Ieder seizoen wordt er een nieuwe collectie aangeboden. Vaak gebeurt dit ook nog tussen de seizoenen door. Er is nog steeds veel kledingaanbod waarbij de werkomstandigheden slecht zijn en het productieproces niet milieubewust is.

Oplossingen

Dit moet anders en beter. Maar dat is niet iets wat van de één op de andere dag kan. Wat wij wel al kunnen doen is bewuster omgaan met onze kleding. Bijvoorbeeld door onze kleding te dragen tot het op is, alleen nieuwe kleding te kopen wanneer het nodig is, stil te staan bij het productieproces en te kijken hoe je jouw kleding kunt recyclen.

Kledingruil

GroenLinks Alphen aan den Rijn wil met deze kledingruil graag haar steentje bijdragen aan het creëren van deze bewustwording. Kleding ruilen is een leuke manier van het hergebruiken van kleding. Op deze manier verzamel jij een nieuwe garderobe en wordt jouw kleding hergebruikt. En dit ook nog eens met een gesloten beurs. Hoe mooi is dat? En de kleding die overblijft wordt gedoneerd aan de kledingbank, zo snijdt het mes aan twee kanten. Wij zeggen: win-win!