Als mensen de brieven van de gemeente niet begrijpen dan komt de boodschap niet over. Daarom gaan wij hier iets aan doen. In het uitvoeringsprogramma hebben de partijen GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken dat de gemeente voortaan in begrijpelijke taal praat met de inwoners. Daar zijn wij trots op!

Iedereen heeft wel eens een brief van de gemeente gekregen vol onbegrijpelijke woorden en lange zinnen. Daardoor is voor veel mensen niet duidelijk wat de gemeente van hen wil. Moet je geld betalen of krijg je juist geld? Wanneer moet je iets aanvragen en wat moet je daarvoor doen? Duidelijke taal is belangrijk, voor iedereen.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel één in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving.