De groene lintjes zijn uitgereikt in Alphen aan den Rijn

Groene Lintjes voor Ronald Pleij , Schoonmaakactie Zegersloot en Elvolution
De kastanjebomen voor de Adventskerk waren het podium voor de jaarlijkse uitreiking van de Groene Lintjes. GroenLinks reikt deze jaarlijks uit aan mensen en/ of organisaties die zich het afgelopen jaar duurzaam hebben ingezet.

Foto: De dochter van Jo en Marianne zij kreeg het groene lintje namens Ronald Pleij opgespeld.

 

Dit jaar koos de jury uit de genomineerden: het SP-raadslid Ronald Pleij, de vrijwilligersgroep “Schoonmaakactie Zegersloot” en Elvolution.

Ronald Pleij is als persoon een schoolvoorbeeld en als raadslid altijd met milieu bezig. Hij scheidt afval, heeft zonnepanelen, trekt altijd stekkers uit de stopcontacten en je kan het geloven of niet maar na het fietsen gaat hij met kleren en al onder de douche om een was uit te sparen.

De drie vrijwilligers van de “Schoonmaakactie Zegersloot” hebben een Groen Lintje gekregen, omdat ze elk jaar een grote groep mensen weten te mobiliseren voor de schoonmaakactie van de Zegersloot. Door hun betrokkenheid met de Zegersloot en de wijze waarop ze anderen weten te stimuleren, zijn ze een voorbeeld van verantwoordelijk burgerschap.

Matthieu Slof is de motor achter Elvolution. Het eerste mobiliteitscentrum dat zich volledig richt op elektrisch rijden. Van elektrische auto’s tot scooters en fietsen. Ook heeft Matthieu zich ingezet voor de eerste E-laadpaal in Alphen. Volgens de jury durft Elvolution als ondernemer haar nek uit te steken door een product op de markt te brengen, dat geen uitstoot kent en geen lawaai maakt. Voor wie geïnteresseerd is www.elvolution.nl