Kunst en cultuur kleurt ons leven. Daarom willen we je uitnodigen om mee te denken met de gemeente! Op 28 april organiseert de gemeente daarvoor een online bijeenkomst waarvoor je je kunt opgeven via cultuurvisie@alphenaandenrijn.nl. Onze GroenLinkse wethouder van Kunst en Cultuur, Erik van Zuylen, is hierbij aanwezig. Ook is het mogelijk om via dat e-mailadres je mening te geven. Dit kan tot 7 mei 2021. De Cultuurvisie is hier te lezen.

De gemeente wil cultuur in al haar diversiteit omarmen. Dat betekent ruimte voor individu en groep, voor muziek, literatuur en kunst, voor een rijkheid aan stijlen en genres. Daarbij biedt zij een plek voor traditie, zoals muziekverenigingen die soms al tientallen jaren bestaan, maar juist ook voor nieuwe initiatieven en stijlen.

We hebben veel om trots op te zijn in onze gemeente. De Rijksmonumenten Parkvilla, het Flora Theater en de oude raadhuizen van Alphen aan den Rijn en Boskoop geven een schitterende culturele ambiance. Daar komen moderne panden als de nieuwe bibliotheek en het Castellum theater bij. Ook het festivalterrein naast de Zegerplas is een perfecte plek voor muziek en beleving. De Werf heeft de potentie om uit te groeien tot een volwaardige broedplaats voor kunstenaars en andere creatievelingen.

Met de Cultuurmakelaar en cultuurplatform KHABBAZ hebben we de mogelijkheid om deze plekken optimaal te benutten als ons land na de COVID-19 pandemie weer open kan. Als we daarbij de vele initiatiefnemers voor festivals, optredens en andere culturele evenementen de ruimte geven en ondersteunen dan gaat onze gemeente bruisen als nooit tevoren!

Denk jij mee?