Doe mee aan de actie

Steun de handtekeningenactie ’Ik wil werken. Handen af van kinderopvang!’

Al 44.000 mensen hebben getekend!

Het demissionaire kabinet wil weer flink gaan snijden in de kosten van de kinderopvang. Terwijl betaalbare kinderopvang juist in deze tijden van crisis van groot belang is. De maat is nu echt vol. Niet nog meer bezuinigen op kinderopvang, vindt GroenLinks. Om die eis kracht bij te zetten start vandaag opnieuw een handtekeningenactie.

Bezuinigen op kinderopvang werkt niet. Als de kinderopvang te duur wordt, vallen de sommen aan de keukentafel negatief uit. Zeker in gezinnen met een laag inkomen. Met name vrouwen zullen stoppen met werken. Terwijl we alleen al in de zorg straks 500.000 mensen extra nodig hebben.

Dit is de zoveelste bezuiniging op rij. Ouders moeten steeds meer gaan betalen voor de kinderopvang. Zo langzamerhand zijn ouders honderden tot duizenden euro’s meer kwijt aan kinderopvang.

Goede en toegankelijke kinderopvang moet een prioriteit blijven. De overheid moet de kinderopvang niet kapot bezuinigen, maar juist aan de slag gaan om de wachtlijsten nu eindelijk eens weg te werken en de kwaliteit te verbeteren.

Ineke van Gent Femke Halsema

Onderteken de handtekeningenactie ’Ik wil werken. Handen af van kinderopvang! »

* De handtekeningenlijsten kun je tot uiterlijk 12 november insturen.