Gisterenavond vond in Boskoop het eerste debat plaats waarbij elke politieke partij in de nieuwe gemeente spreektijd kreeg. Nadat lijsttrekker René Driesen een paar weken geleden namens GroenLinks het woord voerde bij het debat over de Lage Zijde in het Castellumgebouw, vertegenwoordigde dit keer de Boskoopse Marijke Kottenhagen (nummer 2 op de lijst) ons.

Het debat werd georganiseerd door de Ondernemersvereniging van Boskoop en vond plaats in wat lange tijd het gemeentehuis van Boskoop is geweest. Een interessante locatie, omdat het gemeentehuis sinds kort onderwerp is geworden van discussie. Het College wil er hoogwaardige bejaardenwoningen maken die het historische pand af zouden sluiten voor de rest van de gemeenschap. GroenLinks heeft een ander idee voor het pand waardoor het een maatschappelijke functie kan behouden, ook als het straks haar oorspronkelijke functie als gemeentehuis heeft verloren.

Dit is dan ook de visie die Marijke Kottenhagen verkondigde tijdens haar spreektijd. In tegenstelling tot sommige andere debaters kreeg Marijke weinig kritiek en zelf enige bijval van andere raadsleden. Een prachtige prestatie als aftrap voor een debattenreeks die rond de verkiezingen van 13 oktober gaat plaatsvinden.
GroenLinks heeft er zin in!

Melanie van Driel