Gemeente organiseert in 2019 Dag van de Democratie

Wij willen inwoners beter betrekken bij de lokale politiek. Daarom organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn in 2019 de Dag van de Democratie. Dit hebben GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken in het uitvoeringsprogramma. Daar zijn wij trots op!

De gemeente laat ook een groep raadsleden onderzoeken op welke manier(en) mensen meer en beter kunnen deelnemen aan onze democratie.

Elke vier jaar kiezen we een nieuwe gemeenteraad, maar ook in de tussentijd ontvangen wij graag inbreng van inwoners. Deze inbreng zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen zich beter kunnen vinden in de beslissingen die het gemeentebestuur neemt. Ook helpt het raadsleden om de inwoners beter te vertegenwoordigen.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel negen in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving.