Dag van de Duurzaamheid 11.11
Lancering Groenstad voor een groener Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, wordt Alphen aan den Rijn ‘Groenstad’. Groenstad is een Stichting, opgericht door een drietal ondernemende Alphenaren, die zich gaan inzetten voor meer leuke, blije, groene en duurzame initiatieven in Alphen en omstreken.

/* /*]]>*/

Alphen aan den Rijn - Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, wordt Alphen aan den Rijn ‘Groenstad’. Groenstad is een Stichting, opgericht door een drietal ondernemende Alphenaren, die zich gaan inzetten voor meer leuke, blije, groene en duurzame initiatieven in Alphen en omstreken. Het officiële startsein zal worden gegeven door de ambassadeurs van Urgenda, die op deze dag een elektrische Elfstedentocht houden door Nederland. Onder de ambassadeurs zijn tal van landelijke en lokale prominenten aanwezig.
Het idee Groenstad is ontstaan door een toevallige kennismaking tussen de drie oprichters van Groenstad. Door een gedeelde passie voor groen en duurzaam, ontstond al snel het idee een Stichting op te richten die zich hiervoor inzet. Mede ook door het feit, dat Alphen aan den Rijn achterloopt op de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Op de website Groenstad.nl kan iedereen duurzame initiatieven aanmelden om elkaar te inspireren. Bovendien vind je er het leukste groene nieuws. Het hele jaar door.
Oprichters Dominique de Roo (fractievoorzitter Groen Links), Matthieu Slof (mede-eigenaar Elvolution ) en Bianca Leemkuil (mede-eigenaar Stephan M), hebben zich met de oprichting van de stichting het doel gesteld om zoveel mogelijk bedrijven en inwoners van Alphen aan den Rijn aan te sporen om mee te doen en aan te sluiten. "We zijn er van overtuigd dat we samen heel veel kunnen bereiken", aldus het drietal.
De dag van de lancering, 11 november, kan er rondom het Rijnplein een proefrit worden gemaakt met elektrische auto´s, scooters, Segways en een quad. Daarnaast zal het Groenstad promoteam het winkelend publiek voorzien van zelfgemaakte biologische koekjes. De dag wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst bij Vin Ecole, de wijnbar in de Julianastraat. Fine Fleur zal hier een biologische wijnproeverij verzorgen en Kookerij het Bijgerecht zal dit begeleiden met biologische hapjes. Hier zal o.a. ook het beleid van de gemeente Alphen worden toegelicht op het gebied van elektrisch rijden.
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers via
alphen@groenstad.nl of door telefonisch contact op te nemen met onderstaanden:
Dominique de Roo 06 - 43 786 117
Matthieu Slof 06 - 43 750 509
Bianca Leemkuil 06 - 26 925 388
Zie ook www.groenstad.nl (en meld gelijk een duurzaam initiatief aan!)