Om het onderwerp homoseksualiteit in Alphen aan den Rijn op de politieke agenda te krijgen trekken de fracties van GroenLinks en D66 samen op. De gemeente heeft in 2005 een diversiteitsbeleid vastgesteld. Homoseksualiteit krijgt daarin echter geen enkele aandacht.

/* /*]]>*/

Volgens ons is dit onterecht en onwenselijk. Zeker gezien de problematiek waar diverse homoseksuele vrouwen en mannen mee te maken kunnen krijgen. Het is belangrijk dat er aandacht komt voor deze groepen en dat er beleid komt bij de gemeente om zo een voorbeeldfunctie te vervullen voor scholen en andere semi-overheidsinstanties.
GroenLinks en D66 hebben hierover gesproken bij het COC in Leiden. Tevens is er door ons op een informatieavond over het bureau discriminatiezaken aandacht voor gevraagd. De afgelopen weken zijn er artikelen over verschenen in het Alphens Nieuwsblad en het AD. Tijdens de Alphense talkshow van 5 maart was één van de thema’s ‘homoseksualiteit in de gemeente Alphen aan den Rijn’. Het laatste woord hierover is nog niet gepasseerd en we zullen de komende tijd streven naar een proactief homo-emancipatiebeleid door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Zie ook: http://alphenaandenrijn.groenlinks.nl/node/61757