GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat de SHR (samenwerkende Huisartsendiensten) het voorgenomen besluit heeft genomen om de HAP in Alphen per 01-0-2021 ‘s nachts te sluiten. Raadslid Jose Huls: "Dit bericht heeft tot veel onrust geleid onder de Alphense bevolking. Veel Alphenaren vinden het onbegrijpelijk dat een 100.000+ gemeente ’s nachts niet de beschikking heeft over een eigen huisartsenpost in de eigen gemeente." GroenLinks sluit zich daarom ook aan bij het protest tegen de sluiting aanstaande zaterdag om 14.00u bij het kantoor van Zorg en Zekerheid in de Julianastraat, georganiseerd door de SP.

Ook zal José namens de fractie vragen stellen aan wethouder de Jager tijdens de raadsvergadering van 30 januari:

1)      Hoe kijkt de wethouder aan tegen dit besluit en de maatschappelijke onrust die dit besluit teweeg heeft gebracht?

2)      Is de wethouder het met de fractie van GroenLinks eens dat de huisartsenpost een belangrijke voorziening is voor onze gemeente die zeer gewaardeerd wordt door de inwoners?

3)      Is dit voorgenomen besluit door de SHR met de wethouder besproken?

4)      Is de wethouder bereid om op korte termijn de onvrede en onrust die is ontstaan door deze voorgenomen nachtsluiting te bespreken met de SHR en de zorgverzekeraar, met de intentie om de huisartsenpost alsnog open te houden?

5)      Welke instrumenten heeft de gemeente Alphen verder nog in handen om ervoor te zorgen dat de SHR het voorgenomen besluit terugdraait.