• Wanneer:           Maandag 5 februari 2024 van 19.30u tot 20.15u
  • Waar:                 Dorpshuis De Juffrouw, Dorpsstraat 250
  • Voor wie:            Inwoners van Hazerswoude die onze raadsleden willen spreken

Wat houdt dit in?

Dit inloopspreekuur is er zodat je rechtstreeks in contact kunt komen met politici. GroenLinks vindt het belangrijk om de afstand tussen inwoners en politiek te verkleinen, daarom is de hele fractie van GroenLinks aanwezig. ‘We zijn ieder keer in een andere kern van de gemeente,’ legt GroenLinks uit. ‘Op die manier horen we overal wat er speelt en zijn we voor iedereen zo bereikbaar mogelijk.’

Misschien is er iets dat je bezighoudt, dat je graag met een raadslid zou willen bespreken. Of misschien heb je een idee om de leefbaarheid in jouw kern te vergroten. Maar het kan ook dat je juist een vraag of wens hebt voor de fractieleden. Graag gaan ze met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt. Iedereen is welkom zonder afspraak: burgers, organisaties en ondernemers.

Mogelijke thema’s

Misschien heb je een idee of een vraag over wat de gemeente zou kunnen doen om te zorgen dat Hazerswoude-Dorp een fijne kern blijft met een hechte gemeenschap. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gaan over:

  • Groen. Wat ons betreft is het belangrijk dat de unieke omgeving van Hazerswoude-Dorp beschermd blijft. De groene ruimte is waardevol in termen van rust, ruimte, gezondheid en biodiversiteit. Heb jij ideeën hoe we de natuur kunnen versterken?
  • Woningbouw. Tegelijkertijd willen wij ook dat er voldoende woningen zijn voor de mensen in het dorp.  Met name voor starters die hun eerste huis zoeken en ouderen die levensloopbestendig willen wonen. Welke woonbehoefte zie jij in je omgeving?
  • Verduurzaming. Er zijn in het dorp veel oudere woningen. Misschien heb je zelf plannen voor isolatie of zonnepanelen, maar kun je daar de hulp van de gemeente bij gebruiken?
  • Verkeer. Wij vinden het belangrijk dat Hazerswoude-Dorp zowel veilig als goed bereikbaar blijft. Wil je bijvoorbeeld praten over de plannen voor het kruispunt tussen de Dorpsstraat en de N209?
  • Sociale thema’s. Misschien heb je een cultureel idee voor Hazerswoude? Of heb je gedachten over hoe zorg, welzijn of armoedebestrijding beter zouden kunnen worden aangepakt?

Maar misschien wil jij graag een heel ander onderwerp aankaarten. Wat het ook is: kom vooral langs!