Lokale energie antwoord op kernenergie?

Zelf voorzien in je eigen energie. Kan dat? En kan het ook als je geen eigen huis hebt? Kan lokale energie ook echt bijdragen aan energievoorziening in de toekomst? Is lokale energie het antwoord op kernenergie? Zijn dit vragen die wel eens door je hoofd spelen?

 

Meer en meer ontstaan in het land initiatieven voor lokale energiewinning. Bij particulieren, bedrijven, woningbouwverenigingen, maar ook bij gemeenten en provincies. GroenLinks Alpen aan den Rijn vindt dit een interessante ontwikkeling en heeft Michael Boddeke – voormalig wethouder in Apeldoorn – bereid gevonden om te spreken over zijn initiatief de-A in Apeldoorn. Dit staat voor duurzame energiecoöperatie Apeldoorn, die zich tot doel heeft gesteld met 1% van de Apeldoornse huishoudens een eigen energiebedrijf te beginnen.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 juni om 20.30 uur in het bezoekerscentrum De Vlinder, Burg. Bruinslotsingel 15 (achter Kinderboerderij Zegersloot) in Alphen aan den Rijn.

In de bijlage vindt u nadere informatie over initiatieven lokale duurzame energiebedrijven (bron: website GroenLinks landelijk)