Fractievoorzitter Rene feliciteert winnaar Groene Lintje Marcel Eilers
Fractievoorzitter Rene feliciteert winnaar Groene Lintje Marcel Eilers

Marcel Eilers winnaar Groene Lintje 2017

Marcel Eilers, van het educatieve VoedselPark Gnephoek, is uitgeroepen tot winnaar van het Groene Lintje 2017. In juli en augustus konden bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hun stem uitbrengen op een van de zeven genomineerden voor het zogeheten ‘Groene Lintje’: een prijs die GroenLinks uitreikt aan iemand die iets bijzonders heeft gedaan op gebied van natuur of milieu.

Op deze manier zet GroenLinks een aantal van de vele duurzame doeners die Alphen rijk is in het zonnetje. De meeste stemmen bleken naar Marcel te gaan, als teken van waardering voor zijn inzet op gebied van natuur- en milieueducatie. GroenLinks is trots op deze Alphenaar, die een belangrijke factor vormde in het realiseren van een op permacultuur gebaseerd park op een braakliggend stuk terrein in de Gnephoek. Op het VoedselPark brengt Marcel jong en oud in aanraking met zorg voor de natuur en eetbare gewassen. 

De tweede plek is voor Sanne Verweij. Sanne is oprichter van Vunch, de eerste vegetarisch-veganistische eetgelegenheid van de gemeente. Door heerlijke diervriendelijke gerechten aan de Alphenaar te brengen is zij een lokale pionier op gebied van diervriendelijk eten. Op een gedeelde derde plaats zijn Ad Faasse en Monique Veldman beland. Ad stimuleert al jaren het opwekken van duurzame energie in de gemeente, terwijl Monique zich op Archeon inzet voor een bijvriendelijk klimaat. 

De winnaar kreeg op zaterdagmiddag 2 september door de voorzitter en fractievoorzitter van GroenLinks Alphen aan den Rijn het verzilverde groene lintje opgespeld. Fractievoorzitter René Driesen : ‘Ik ken Marcel al jaren en jaren, en ik vind het fantastisch dat de bewoners van onze gemeente op deze manier blijk van waardering gegeven voor al zijn harde werk. Het belang van voedsel en natuur is onmogelijk te overschatten.' Marcel nam het lintje dankbaar in ontvangst en benadrukte dat er veel mensen te danken zijn voor het succes van het VoedselPark: ambtenaren, leerlingen, leerkrachten, buren, sponsoren, maar vooral de harde kern van vrijwilligers.