Mede door de inspanningen van GroenLinks-fractievoorzitter René Driesen heeft het College besloten dat Max in de huidige locatie aan de Olympiaweg in Alphen mag blijven. Max zou eigenlijk deze zomer plaats moeten maken voor het Ashram-college. Ook heeft de stichting financiële problemen.

Doordat het er op leek dat Max dicht moest, zijn verschillende huurders vertrokken. Ook is de huur die de gemeente rekent hoog. De huur wordt nu sterk verlaagd door middel van een anti-kraakconstructie. Voor de lange termijn wordt gekeken of Max op deze locatie blijft, of ergens anders een plekje krijgt. GroenLinks-wethouder Leo Maat gaat zich daar voor inzetten.

Muziek verbroedert en geeft kleur

René Driesen: 'GroenLinks vindt het heel belangrijk dat er genoeg te doen is voor jongeren in Alphen. Max vervult daarin een belangrijke functie. Daarnaast is MAX op dit moment het enige poppodium in Alphen na het sluiten van het Kasteel, dat moeten we koesteren. Onder andere tijdens festivals als Parkkunst en het Bevrijdingsfestival zien we hoe belangrijk muziek is. Het zorgt voor verbroedering. Deze reuring geeft onze gemeente kleur.'

Binnenkort presenteert wethouder Maat de nieuwe cultuurvisie van Alphen. Die moet er onder andere voor zorgen dat het muziekaanbod in onze gemeente groeit.