Media Battle No Impact Week

De bezoekers van het Tisgroen Filmfestival wezen Myreille Huinink - journalist bij Alphen Stad TV - als winnaar aan van de Media Battle No Impact Week. Het was een strijd tussen drie lokale journalisten met verder Richard Lindeman (Alphen Stad FM) en Fred van Rooij (Witte Weekblad), waarin zij gedurende een week proberen zo milieuvriendelijk te leven, wonen en werken, volgens de regels van de No Impact Week.

Hoe moeilijk kan het zijn, bewuster leven? Drie Alphense journalisten wilden het zelf ervaren en gingen onderling een wedstrijd aan. Hun bevindingen hielden ze bij via blogs, tweets, filmpjes en foto’s. Voorafgaand aan de film No Impact Man, waarin een New Yorker besluit om een jaar lang zijn levensstijl in te ruilen voor een milieubewust leven, vertelden de drie journalisten hun bevindingen. Volgens de bezoekers was Myreille het meest volhardend in de uitvoering van de dagelijkse opdrachten. Ze ontdekte dat onder meer dat natuurlijke schapenvet goedkoper is en veel beter werkt dan haar dure cosmetica. Door de fiets te gebruiken leerde Richard zijn buurt beter kennen. En Fred - van huis uit al bezig met het milieu – gaf aan in de toekomst meer met het openbaar vervoer te reizen. Kortom winst voor de journalisten zelf en het milieu.

Het filmfestival is een onderdeel van het Tis Groen Festival. Tisgroen bestaat uit Blij, GroenLinks, Groenstad, Het Leerplein, Kringloop, MVO ondernemerscafé, Stichting Groene Hart en Umai.

Het filmfestival wordt georganiseerd door GroenLinks Alphen aan den Rijn. Het IVN Alphen aan den Rijn neemt de organisatie van No Impact Week voor haar rekening.