Meer duurzame energie voor gemeente Alphen aan den Rijn

Wij willen een schonere planeet. Daarom gaan wij meer duurzame energie opwekken in de gemeente, ook via woningen en bedrijven. Dit hebben de partijen GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken in het uitvoeringsprogramma. Daar zijn wij trots op!

Door meer energie op te wekken, uit bijvoorbeeld zon- en windkracht en biomassa, werken wij aan een gezondere leefomgeving. De plannen voor duurzame energie sluiten goed aan bij de nieuwe energiewet en het onlangs gesloten klimaatakkoord. Daarmee is Alphen aan den Rijn klaar voor de toekomst.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel zes in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving.