Minder armoede en minder schulden in gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat zo veel mogelijk mensen uit de armoede halen en schulden drastisch terugdringen. Dit hebben GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken in het uitvoeringsprogramma. Daar zijn wij trots op!

Mensen die in armoede leven of schulden hebben, staan er in onze gemeente niet alleen voor. In een samenleving helpen we elkaar in zware tijden. Daarom komt er een armoederegisseur die mensen bijvoorbeeld helpt bij het vinden van werk en het verminderen van schulden. Ook gaat de gemeente het maken van (nieuwe) schulden zoveel mogelijk voorkomen.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel tien in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving