Laten we beginnen met een aantal bekende gezichten in de raad. Ten eerste José Huls, die bij GroenLinks vier jaar ervaring als commissielid heeft en vier als raadslid. In haar raadswerk maakt zij zich vooral hard voor kwalitatief goede zorg en bescherming van kwetsbare groepen in de samenleving. Ook zien we René Driesen terug, die al ruim twaalf jaar meedraait. Hij is een cultuurliefhebber in hart en nieren, en bekommert zich om de dingen die Alphen mooi, bruisend en waardevol maken. Ook Erik van Zuylen keert terug in de raad. Erik heeft zich de afgelopen acht jaar met hart en ziel ingezet voor GroenLinks, en heeft in de anderhalf jaar dat hij wethouder was veel mooie plannen gerealiseerd op gebied van cultuur en duurzaamheid.

Plaats vier wordt gevuld door een jong en fris gezicht: de activistische docente Engels Pauline Thoomes. Als het aan haar ligt blijft Alphen aan den Rijn ook voor jongeren een fijne plek om te wonen en gaat zij de komende jaren haar naam als ‘Regenbooggemeente’ echt waar maken. Ook komt Gé Kapteijn als lid in de gemeenteraad. Hij is al een paar jaar actief in de fractie als commissielid en bekommert zich met name om ruimtelijke ordening en verkeer. Hij wil ervoor zorgen dat onze gemeente een prettige plek blijft om te wonen. Tenslotte komt ook Max van Lent nieuw in de raad. Max is een wetenschapper die onderzoek doet naar het aanpakken van ongelijkheid. Zijn wens is een gemeente zonder discriminatie.

José Huls, die lijsttrekker was in de campagne van GroenLinks, is apetrots om met zoveel kandidaten zitting te nemen in de gemeenteraad: ‘We willen de kiezers bedanken voor hun stem. Dankzij hen kunnen wij de komende vier jaar een krachtig groen en links geluid in de raad laten horen!’