Opnieuw veiligheid speeltuin ter discussie

GroenLinks heeft vragen aan het college gesteld over het onderhoud aan de speeltuin aan de Lauwers in Alphen aan den Rijn. Naar aanleiding van de eerdere vragen die GroenLinks stelde over de veiligheid van de speeltuin in de Kastanjestraat, werd de partij benaderd door bewoners rond de Lauwers. Zij maken zich zorgen over de veiligheid van hun speeltuin vanwege achterstallig onderhoud.

 

Volgens de bewoners van de wijk laat de ondergrond van de speeltuin op verschillende plaatsen los, waardoor kinderen erover struikelen. Doordat de ondergrond versleten is, is bovendien de valbescherming achteruitgegaan. Ook liggen er her en der losse korrels vloermateriaal. Ook de speeltoestellen zelf zijn volgens de bewoners in slechte staat en op een aantal toestellen zijn grote roestplekken zichtbaar.

GroenLinks vindt dit niet acceptabel, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als van leefbaarheid. Departij vraagt of het college het met haar eens is dat dit geen wenselijke situatie is, en vraagt naar deafschrijvingstermijn van de ondergrond en de toestellen. Ook informeert zij of de speeltuin volgens deonderhoudsplanning voldoende is gekeurd.Graag ziet zij dat het college in gesprek gaat over de speeltuin met de inwoners rond de Lauwers.