Provinciebestuurder vreest Groenlinks Valentijnsactie Groene Hart

Het Groene Hart en het Zaanse Rietveld worden bedreigd door wegenplannen van de provincie. In het kader van Valentijn riep GroenLinks Alphen aan den Rijn daarom mensen op hun Groene Hart te laten spreken en provinciebestuurder Vermeulen een gedrukte of digitale Valentijnskaart te sturen met de tekst ‘Laat je groene hart spreken – door het Rietveld geen wegen’. 

De heer Vermeulen heeft hier lucht van gekregen en is bang dat zijn mailbox door het massale protest tegen de wegen door het Groene Hart overstroomt en zijn andere werk belemmert. Op zijn verzoek ziet GroenLinks Alphen nu af van de mailactie.

 

Campagneleider Sara de Waal: "Wij wilden duidelijk maken dat de wegen door het Groene Hart en de Zaanse Rietveld niet alleen onnodig, maar ook ongewenst zijn. Dat signaal is luid en duidelijk bij de heer Vermeulen overgekomen. Daarmee hebben wij ons doel bereikt en is de actie al een succes. Wij roepen daarom iedereen op om de digitale kaarten niet meer naar gedeputeerde Vermeulen te sturen. Wij willen hem namelijk niet van zijn werk afhouden, wij wachten al veel te lang op dubbelspoor tussen Leiden en Alphen."

 

Benieuwd waar het over gaat?

Aanstaande zaterdag 13 februari deelt GroenLinks de gedrukte kaarten uit in winkelcentrum De Atlas en in het centrum van Alphen aan den Rijn.