Stadslandbouw krijgt meer ruimte in gemeente Alphen aan den Rijn

Zelf groente kweken is leuk en goed voor de natuur. Daarom gaan wij meer stadslandbouw mogelijk maken. Dat hebben de partijen GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken in het uitvoeringsprogramma. Daar zijn wij trots op!

Dat ons dagelijkse portie groente ergens van een akker komt, weten we. Maar hoe dat radijsje of die aardappel uitgroeide van zaadje tot eetbare plant weten we vaak niet. Daarom kan het heel waardevol zijn de handen eens in de warme aarde te steken en zelf groente te kweken.

Natuurlijk is tuinieren ook een gezonde manier om meer beweging te krijgen en je kunt het samen doen met buurtgenoten. Dat zorgt meteen voor gezelligheid. En totdat het tijd is om te oogsten, zorgen moestuinen voor een extra stukje natuur.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel vijf in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving.