Vluchtelingen krijgen een plek in de Alphense samenleving

Mensen die zijn gevlucht voor oorlog, geweld of vervolging in hun eigen land bouwen met onze hulp een veilig thuis in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat hebben GroenLinks, Nieuw Elan en CDA afgesproken in het uitvoeringsprogramma. Daar zijn wij trots op!

In veel plekken in de wereld heerst oorlog, waardoor mensen moeten vluchten voor hun leven. Ook zijn er veel landen in de wereld waar mensen met veel geweld worden vervolgd. Dit gebeurt vaak omdat ze, volgens de daar heersende opvattingen, geen deel mogen uitmaken van de samenleving.

Radeloos

Deze mannen, vrouwen en kinderen zijn radeloos naar ons land gekomen. Wij vangen hen op, want iedereen heeft waarde. Ook hopen wij zelf nooit in een vergelijkbare situatie terecht te zullen komen.

Stimuleren

Omdat veel vluchtelingen zijn opgegroeid in heel andere culturen dan de onze, willen wij deze mensen helpen om een goede plek ik onze samenleving te vinden. We willen vluchtelingen stimuleren om de taal te leren en werk te vinden zodat ze op eigen benen kunnen staan.

Succesvol leven

Door mensen op te nemen in de samenleving hebben ze meer kans op een succesvol leven. Dat is zowel in hun als in ons belang. We wonen samen in deze gemeente en bouwen samen aan een prettige samenleving.

Waar wij trots op zijn

Dit bericht is deel zeven in een serie. Deze zomer vertelt GroenLinks over tien belangrijke plannen waar het gemeentebestuur de komende vier jaar aan gaat werken. Het zijn plannen waar wij trots op zijn.

Van verkiezingen tot uitvoeringsprogramma

Sinds de verkiezingen op 21 maart vormen de partijen Nieuw Elan, CDA en GroenLinks het nieuwe bestuur (het college van burgemeester en wethouders) van de gemeente Alphen aan den Rijn.

De belangrijkste afspraken tussen de drie partijen werden op 25 april gepresenteerd in het coalitieakkoord. Daarna verscheen op 28 juni het uitvoeringsprogramma. Hierin staat hoe het college de belangrijkste afspraken gaat uitvoeren en hoe dat wordt betaald. Bij de uitvoering van de plannen werkt het college samen met allerlei organisaties die zich inzetten voor de Alphense samenleving.