Vragen over veiligheid speeltoestel Bomenbuurt

GroenLinks heeft vragen aan het college gesteld over de veiligheid van de onlangs geopende speeltuin op het plein bij de Kastanjestraat. Op 5 mei, twee dagen na de opening van de speeltuin, vond een ernstig ongeluk plaats waarbij een 7-jarige jongen ernstig letsel opliep.

De drie nieuwe toestellen in de speeltuin vervangen een groter aantal laagdrempelige toestellen die eerder op dit plein stonden, waaronder twee draaimolens, wipkippen en een wipwap. Vanuit de buurt zijn veel inwoners ongerust over de veiligheid van het speeltoestel waar de 7-jarige jongen afviel. Het hoge toestel heeft onder andere een open glijbaan en geen rechte sta-gedeeltes. In de buurt wonen vooral jonge kinderen, voor wie dit speeltoestel ongeschikt is. Er is dan ook ongenoegen over het participatietraject dat is voorafgegaan aan de plaatsing en de geschiktheid van de toestellen in deze buurt.

 

GroenLinks heeft daarom vragen gesteld over het buurtonderzoek dat voorafging aan de keuze voor de toestellen en de manier waarop bewoners bij deze beslissing betrokken zijn. Ook vraagt GroenLinks het college of de veiligheid voldoende is getest en de speeltuin is gekeurd vóór de openstelling van de speeltuin.