Erik is inmiddels alweer vier jaar actief als raadslid voor GroenLinks in Alphen aan den Rijn. Hij heeft zich vooral ingezet voor het verduurzamen van Alphen aan den Rijn en een sterk leerwerkbedrijf in de gemeente. Hij doet het raadswerk met veel enthousiasme en ambitie en staat de popelen om de komende jaren nog meer te bereiken. 
 

'Ik ben een idealist en doe er alles aan om mijn idealen waar te maken. Wat mij drijft is het gevoel dat ik krijg als ik zie hoe de aarde wordt vergiftigd, hoe mensen bedolven worden door bureaucratie, en hoe ongelijkheid ervoor zorgt dat veel bewoners voornamelijk bezig zijn met overleven. Een nog sterke motivatie voor mij is echter de hoop dat het anders kan. Die wordt gevoed door mensen die samen strijden voor een betere wereld. Ik ben dan ook trots op de vele verenigingen, stichtingen en coöperaties die Alphen rijk is. Het is belangrijk dat we als gemeente samenwerken met deze kracht in de samenleving.

Mijn kracht ligt in de combinatie van doelgerichtheid, analytisch vermogen, en het tot stand brengen van verbindingen. Ik kom snel tot de kern van een probleem en zie wat de mogelijkheden (en onmogelijkheden) zijn om als fractie iets te doen. Vervolgens probeer ik dan binnen en buiten de fractie bondgenoten te vinden om de oplossing te realiseren. Ik ben er trots op dat GroenLinks de partij is met de meeste aangenomen moties in de gemeenteraad en ik ben er trots op dat ik veel van die moties geschreven heb en er door middel van een effectieve lobby voor heb gezorgd dat deze ook daadwerkelijk zijn aangenomen. Zo hebben we veel bereikt. Met een sterk GroenLinks, zowel landelijk als lokaal, kunnen we echter nog veel meer bereiken. Graag ga ik daarvoor! Ik hoop op jullie steun.'