Wij stellen voor... Wouter van Kleef (nummer 5)

Het aftellen is begonnen, want op 21 maart is het zover: de gemeenteraadsverkiezingen! GroenLinks heeft een prachtige lijst met meer dan dertig sociale en duurzame toppers. De komende weken stellen wij onze topkandidaten voor. 

Vandaag stellen wij voor: Wouter van Kleef! 

'Al tien jaar houd ik me binnen GroenLinks vooral bezig met dingen die Alphen groen maken: duurzaamheid, landschap, afval en openbare ruimte. Nu mijn kinderen wat ouder zijn, wil ik mijn ervaring als commissielid graag inzetten als raadslid. Er is op deze vlakken namelijk ongelofelijk veel te winnen in onze gemeente. Met mijn resultaatgerichtheid gaan we deze groene doelen ook echt waar maken.

Ik wil bijvoorbeeld dat wonen, werken en vervoer in Alphen aan den Rijn zo snel mogelijk energieneutraal worden. Dit doen we onder andere door lokaal duurzame energie op te wekken, huizen te isoleren en in te zetten op schoner vervoer. Een groene stad is ook een gezonde stad, met zoveel mogelijk schone lucht en parken en polders om door te wandelen en fietsen. Fietsers moeten in de gemeente ruim baan krijgen, elektrisch vervoer moeten we stimuleren. Ook moet er aandacht komen voor dierenwelzijn, onder andere door het instellen van een wethouder dierenwelzijn. Zo worden we een echte groene stad met lef!'