Gerda is al jarenlang dé drijvende kracht binnen IVN Alphen als het gaat om de jeugd enthousiasmeren voor het beleven van de natuur. Zij is betrokken bij de realisatie van Natuureiland Pampus in de wijk Nieuwe Sloot, waar zij veel activiteiten organiseert en samen met de kinderen onderhoud verricht. Daarnaast verzorgt zij de natuurgidsenopleiding bij IVN, die inwoners helpen de natuur te leren kennen en te beleven. Daarnaast is zij medeverantwoordelijk voor het Kabouterbos.

Esther is mede-initiatiefnemer van Alphen Schittert: een organisatie die maandelijks met vrijwilligers aan de slag gaat om een buurt schoon te prikken. Zo help ze de gemeente schoon te houden en inspireert ze jong en oud hetzelfde te doen. Daarnaast inspireert ze met allerlei lekkere recepten en mooie foto's op haar instagram-account Veggie-Essie mensen om veganistisch te eten. Ze laat zien hoe lekker en makkelijk dit kan zijn en deelt recepten.

Patricia zet zich als programmacoördinator in voor het Huis van de Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen. Ze heeft een heel mooi programma neergezet, onder andere met een duurzaamheidsmarkt, samen met een netwerk van groene initiatiefnemers uit Alphen en omgeving. Ook heeft ze de (landelijke) Zero Waste Tour geïntroduceerd in Alphen aan den Rijn.

Oud-wethouder en kandidaat-raadslid voor GroenLinks Erik van Zuylen is blij met deze en andere inwoners die zich inzetten voor een duurzame en groene gemeente: ‘Alleen samen met onze inwoners, bedrijven en organisaties kunnen we het verschil maken!’