WMO voor nieuwe afdeling GroenLinks het allerbelangrijkste

De oprichting van de nieuwe afdeling GroenLinks afgelopen vrijdag in Alle Hens was goed bezocht. Met veel nieuwe gezichten. Was het vanwege Bram van Ojik – die vanwege een tv- interview eerder weg ging – of willen we toch laten zien, dat GroenLinks springlevend is. Het was in ieder geval een energieke avond.

We hebben een nieuw bestuur met ervaren mensen als Frits Teule , Wim van Breemen, Marijn Eggen en Pieter Hoogerbrugge en de twee jonge honden Melanie van Driel en Chris van Zintel. Ook zijn de kandidaten-, programma- en campagnecommissies samengesteld. In de kandidatencommissie zitten Bart Dekkers, Albert Dorrestein en Mariette Giessen. De programmacommissie bestaat uit fractievoorzitter Dominique de Roo, Chris van Zintel, Wout Wegerif en Jose Huls. In de campagnecommissie zitten Erik van Zuylen, Leon Borlee, Gerda Klapper Dane en Melanie van Driel. De commissies moeten in juni de resultaten voorleggen aan de leden.

De avond werd afgesloten met chinees tafelen over het verkiezingsprogramma. Het is een spel in twee ronden, waarbij je op het tafelkleed schrijft wat persé niet mag ontbreken in het verkiezingsprogramma. In de tweede wisselt iedereen van tafel en kies je als groep het belangrijkste onderwerp. Het bieden van een goede WMO werd aan drie tafels als het belangrijkste onderwerp voor de verkiezingen genoemd naast een goed kernen en open ruimte beleid. De avond leverde een levendige discussie op, leuke ontmoetingen en veel  informatie voor de programmacommissie. We wachten de resultaten af.