José is een bekend gezicht voor politiek Alphen. Sinds 2014 is zij actief als commissielid en sinds 2018 als raadslid voor de fractie van GroenLinks. José is een professional uit de zorg en heeft solidariteit met de kwetsbare groepen in de samenleving hoog in het vaandel. Op de tweede plek vinden we huidig fractievoorzitter René Driesen, bekend van de leus ‘meer muziek in de politiek!’. De derde plaats is voor onze huidige wethouder met een groot duurzaam hart, Erik van Zuylen.

Op vier zien we een nieuw gezicht: de jonge en activistische Pauline Thoomes, gevolgd op plaats vijf door huidig commissielid Gé Kapteijn. Gé heeft interesse in sport maar ook in gemeentelijke ruimtelijke ordening, een onderwerp dat voor groenminnend GroenLinks altijd relevant is. Op plek zes en zeven twee nieuwe gezichten: Max van Lent, die onderzoek doet naar het aanpakken van discriminatie en ongelijkheid, en Anne Loupatty, voormalig bestuurslid van de stichting Dewan Maluku Jajasan Kaju Putih. Op plaats acht vinden we Leo Maat. Hij heeft 15 jaar ervaring in de lokale politiek en is onder meer twee jaar wethouder geweest in Alphen aan den Rijn.

Lijsttrekker José Huls hoopt dat de kandidaten na 16 maart zoveel mogelijk plekken in de raad bezetten: ‘Als team willen wij werken aan een duurzame gemeente waarin iedereen meetelt. Het is tijd voor een positief GroenLinks geluid in Alphen. Met zijn allen kunnen we zorgen voor een goed inkomen, voldoende zorg, betaalbare woningen, aandacht voor cultuur en een groene schone leefomgeving!’